Czym smarować chleb?

Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że chleb smarujemy masłem. Ewentualnie jeszcze wykorzystujemy smalec czy majonez. Wszystko jest tłuste, kaloryczne i niezdrowe, ponieważ podwyższa poziom cholesterolu. Należy zatem koniecznie wziąć to wszystko pod uwagę, a będziemy mogli zapewnić sobie takie efekty, na jakich nam najbardziej zależy w takim momencie. Przede wszystkim mamy wiele innych ciekawych opcji, dzięki którym nasze kanapki mogą być smaczne, a przy okazji zdrowe. Doskonałym pomysłem, jeśli chodzi o nasz cholesterol jest pasta z awokado. Można do niej dodać czosnek, suszone pomidory albo tylko przyprawić do smaku. Taka pasja stanowi podstawę naszej nowej pysznej kanapki i przy okazji obniży nam cholesterol. Kolejny pomysł to wspaniałe pesto. Tutaj mamy wiele możliwości, gdyż można je przygotować z papryką, bazylią i wieloma innymi wspaniałymi dodatkami, więc rzeczywiście mamy sporo opcji do wykorzystania. Bardzo dobrze na kanapkach smakuje hummus czy różnego rodzaju pasztety wegetariańskie czy pasty rybne. Mamy zatem wiele ciekawych opcji do wykorzystania i warto jednak odrzucić masło, a zdecydować się na takie atrakcyjne pasty. Stanowią one wspaniałe urozmaicenie, poznajemy nowe smaki, a nasze kulinaria stają się jeszcze bardziej ciekawe i atrakcyjne. Warto zatem nieco bardziej zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia, a będziemy mogli zapewnić sobie takie opcje, jakie będą dla nas najbardziej komfortowe, a to jest najważniejsze. Smarowanie chleba może być zdrowe i pyszne, więc warto się na to zdecydować.

You may also like...