Dieta rozdzielna

Dieta rozdzielna opiera się na zasadzie, że nie wolno łączyć produktów białkowych i tych, które zawierają węglowodany. Wielką zaletą tego menu jest to, że nie trzeba specjalnie obawiać się o swoje zdrowie, gdyż dieta rozdzielna nie wywołuje wielkich skutków ubocznych, więc każdy może ją z powodzeniem stosować. Produkty w tej diecie podzielone zostały na trzy grupy, jedne z nich to węglowodany, inne to białka, a trzecia grupa to składniki neutralne, które można spożywać bez większego problemu. Trzeba jednak pamiętać o takich produktach, o których trzeba koniecznie zapomnieć, są to oczywiście kawa, herbata, cukier, napoje gazowane, alkohol, czerwone mięso, słodycze oraz potrawy fast food, ponieważ są one bardzo kaloryczne.Menu możemy komponować dowolnie, pamiętając o tym, żeby nie łączyć węglowodanów z białkami, ponieważ, jeśli będziemy je spożywać to nic nie zostanie dobrze strawione, a więc w konsekwencji odłoży nam się to w postaci tkanki tłuszczowej. Dlatego należy tego całkowicie przestrzegać. W ciągu dwóch tygodni stosowania diety można schudnąć nawet trzy kilogramy. Dla niektórych może to być zbyt mało, ale przynajmniej dieta jest łagodna i nie powoduje groźnych konsekwencji.Pierwszego dnia na śniadanie można sobie przygotować pyszną jajecznicę z szynką, do tego sałatkę wiosenną, serek wiejski, kabanos i świeży sok z marchwi. Takie śniadanie zapewni nam niezbędne białko i doda energii na cały dzień, co na pewno będzie dla nas bardzo ważne. Doskonałą propozycja na drugie śniadanie będzie gotowane udko z kurczaka, a do tego pyszna sałatka grecka. Do tego można dodać jeszcze kefir lub jogurt naturalny. Na obiad idealne będą pierogi ze szpinakiem albo pyszne domowe naleśniki. Na kolację należy przygotować coś, co pomoże nam w przemianie materii, czyli na przykład suszone śliwki i banany. Dzięki temu nasz dzień na diecie rozdzielnej będzie urozmaicony, pozwoli zaspokoić głód, a jednocześnie pozbędziemy się zbędnych kilogramów w bardzo łagodny sposób.

You may also like...